Le të marrim disa këshilla nga shahisti Garry Kasparov!

Garry Kasparov ka qenë lojtari më i mirë i shahut për një periudhë 20 vjeçare. Në këtë intervistë të shkurtër, ai jep disa këshilla të vlefshme për çdo fushë dhe situatë të jetës, pra sigurisht që mund të përdoren edhe në biznes.

Advertisements

U bëre menaxher. Po tani?

Të arriturit në një pozicion menaxherial sjell përgjegjesi të shtuara në punën e përditshme të individëve. Promovimi nga punonjës i thjeshtë në menaxher, mund të mos jetë një proces i lehtë për të gjithë. Më poshtë po tregojmë 5 pika mbi të cilat Bota e Menaxhimit (në varësi të rolit specifik menaxherial) ju këshillon të … Vazhdoni leximin e U bëre menaxher. Po tani?

Strategjitë e shpërndarjes lidhur me numrin e ndërmjetësve

Puna e një kompanie nuk përfundon me prodhimin (apo importimin) e një produkti. Një ndër fazat më të rëndësishme që e pason këtë proces është shpërndarja. Kompanitë mund të zgjedhin mënyra të ndryshme për të mbërritur tek konsumatori, që quhen kanale shpërndarjeje. Shembuj kanalesh për të mbarritur tek konsumatori mund të jenë: kompani të specializuara  … Vazhdoni leximin e Strategjitë e shpërndarjes lidhur me numrin e ndërmjetësve

Të kuptojmë funksionimin e outsourcing

Çfarë është? Megjithëse është e mundur të shpjegohet gjatë e gjatë, nuk ka ndonjë fjalë shqip që është përkthim i saktë i fjalës angleze outsourcing. Një përshtatje e përafërt do të ishte fjala nënkontraktim. Ajo çfarë outsourcing është, ka të bëjë me procesin kur një kompani përdor një palë të tretë për të kryer aktivitetet … Vazhdoni leximin e Të kuptojmë funksionimin e outsourcing

Strategjia me të cilën duhet konkurruar në treg!

Ndër strategjitë që një kompani duhet të krijojë dhe të ndjekë, ajo e cila kuptohet më vështirësisht është strategjia e konkurrimit. Shumë kompani dhe sidomos bizneset shqiptare e shohin strategjinë e konkurrimit vetëm si gjetje e një mënyre për të ‘hequr qafe’ konkurrentët, kryesisht duke luajtur me çmimet, uljen e kostove dhe më rrallë rritjen … Vazhdoni leximin e Strategjia me të cilën duhet konkurruar në treg!