Sekreti për të shitur çdo produkt

Shitjet janë padyshim motorri i çdo biznesi. Mund të kesh një produkt të shkëlqyer që nëse nuk e shet dot, i gjithë biznesi mund të dështojë. Ka me qindra libra që synojnë të tregojnë sekretet e shitjes dhe që të mësojnë se si duhet që një shitës i mirë të kontaktojë me blerësit potencialë, si të sillet, si të vishet apo si të buzëqesh, ...

Advertisements

Kuptimi i sipërmarrjes dhe Robinson Kruzo

Koncepti i sipërmarrjes nuk është i thjeshtë për t’u kuptuar si duhet. Shpesh barazohet me termin “biznes” dhe përdoret pakujdes edhe nga ekonomistët, menaxherët apo politikanët. Për ta kuptuar si duhet sipërmarrjen, duhet të kuptojmë që ky koncept nuk lidhet domosdoshmërisht me tregun. Prandaj për ta kuptuar mund të na ndihmojë një shembull që në … Vazhdoni leximin e Kuptimi i sipërmarrjes dhe Robinson Kruzo

Rregullat e arta për biznes nga krijuesi i Walmart

Walmart është sot ndër 3 kompanitë me të ardhurat më të larta në botë dhe me numrin më të madh të punonjësve, rreth 2.2 milionë nëpër të gjithë botën. Kjo kompani që është sot rrjeti më i madh i supermarketeve në botë, është themeluar nga Sam Walton (1918 - 1992) në vitin 1962. Një njeri … Vazhdoni leximin e Rregullat e arta për biznes nga krijuesi i Walmart

10 rregulla për nisjen e një biznesi

Gijthëkush që ka krijuar një sipërmarrje dhe e ka kthyer atë në një biznes të suksesshëm, ka në kokë rregullat e tij të arta që e kanë ndihmuar gjatë rrugës. Është gjithmonë frytëdhënëse dhe shpesh frymëzuese për të tjerët që të dëgjojnë këshillat e më të sukseshmëve. Mark Cuban, një sipërmarrës i shumëfishtë e i … Vazhdoni leximin e 10 rregulla për nisjen e një biznesi

Një vështrim mbi inovacionin dhe sipërmarrjen.

Inovacioni është kusht për çdo lloj biznesi në mënyrë që ai të qëndrojë në treg e të ketë sukses të vazhdueshëm dhe të qëndrueshëm. Shpesh herë pronarët apo menaxherët e bizneseve habiten se pse shitjet bien apo pse kompania shkon gradualisht drejt falimentimit. Përgjigja në të shumtën e rasteve është: mungesa e inovacionit. Mund të … Vazhdoni leximin e Një vështrim mbi inovacionin dhe sipërmarrjen.

A janë themeluesit e një biznesi, drejtuesit më të mirë të atij biznesi?

Pothuajse çdo firmë e madhe që ekziston sot, ka qenë njëherë e një kohë biznes i vogël. Në shumë raste, këto biznese kanë filluar nga ndonjë garazh makinash apo dhomë konvikti dhe mund të kenë patur një apo dy punonjës, vetë themeluesit. Janë këta themelues që kanë patur një ide të shkëlqyer, që kanë ndjekur … Vazhdoni leximin e A janë themeluesit e një biznesi, drejtuesit më të mirë të atij biznesi?

Si të lehtësohet hapja e një biznesi të ri?

Sipërmarrja e një biznesi të ri është shpesh realizimi i një ideje që lind brenda 1 sekondi, ndërsa herë të tjera është një vendim i stërmenduar dhe i planifikuar deri në detajet më të vogla të funksionimit të biznesit. Vështirësitë me të cilat përballet që sipërmarrës i ri janë të shumta, duke filluar nga çështjet … Vazhdoni leximin e Si të lehtësohet hapja e një biznesi të ri?