Taktika e mundësisë dominuese

A mundet që prezantimi i një produkti të stisur të shtojë mundësinë që ti të zgjedhesh produktin që unë dua që të zgjedhësh? Më kuptoni? Si mundet që një kompani të shtyjë konsumatorët e saj drejt asaj që ajo është e interesuar të shesë?

Advertisements

Është bërë e thjeshtë të hapësh një biznes. Por?

Është bërë shumë e thjeshtë të hapësh një biznes të ri. Ka raste kur nevojiten vetëm 100 euro apo një grup i vogël njerëzish me pasion dhe me shpirt sipërmarrës. Pra çështja nuk qëndron se si mund të hapet një biznes, por se çfarë lloj kompanie duhet të hapet. Më poshtë po përmendim dy lloj … Vazhdoni leximin e Është bërë e thjeshtë të hapësh një biznes. Por?

Efektet e ngjyrave të ndryshme në marketing

Marketerët dhe grafik dizajnerët e kanë ditur prej kohësh që ngjyrat luajnë një rol kryesor në suksesin e një fushate marketingu. Ngjyra të ndryshme krijojnë ndjesi të ndryshme tek konsumatorët, duke i dhënë personalitet një marke dhe duke ndikuar tek shitjet. Më poshtë po listojmë 10 ngjyrat që rrisin shitjet dhe emocionet specifike që krijon … Vazhdoni leximin e Efektet e ngjyrave të ndryshme në marketing

Vendimet që duhen marrë rreth 5 M-ve të reklamimit

Janë 5 vendime që duhen marrë rreth atyre që quhen 5 M-të e reklamimit: misioni, mesazhi, media, monedha (money), matja. Misioni mund të jetë: informues, bindës, kujtues apo përforcues. Me një produkt të ri, kompania normalisht duhet të informojë dhe/ose të bindë. Me një produkt të vjetër, si Coca Cola, kompanisë i duhet të kujtojë. … Vazhdoni leximin e Vendimet që duhen marrë rreth 5 M-ve të reklamimit

Si të përmirësojmë reklamimin e produkteve?

Reklama është një nga elementët që kërkojnë investimet më të mëdha të marketingut për shumicën e kompanive. Por si mund t’i bëjmë ato sa më funksionale? Si duhet të jetë përmbajtja e një reklame të mirë? Çfarë karakteristikash duhet të ketë ajo? Mbajmë parasysh që me reklama nuk kuptojmë vetëm videot që shfaqen në TV … Vazhdoni leximin e Si të përmirësojmë reklamimin e produkteve?

Disa ide të pakushtueshme marketingu për bizneset e vogla

Për shkak të kapitalit të paktët si monetar edhe në burime njerëzore, bizneset e vogla duhet të tregohen të zgjuara dhe strategjike në përpjekjet e tyre për të krijuar një marketing efektiv. Kemi parasysh këtu që marketingu dhe reklamat janë një ndër zërat kryesorë në shpenzimet e një biznesi. Por jo vetëm që këto shpenzime … Vazhdoni leximin e Disa ide të pakushtueshme marketingu për bizneset e vogla

Çfarë mund të mësojnë meshkujt nga femrat rreth planifikimit strategjik?

Nga Jenn Houser - Para disa ditësh, takova Benin, i cili ka qenë duke punuar për 10 muaj rreth idesë së tij të parë për të ngritur një biznes. I kërkova të më përmblidhte në dy minuta idenë e tij. Beni shpenzoi në fakt dhjetë minuta duke më treguar gjithçka rreth produktit të tij, me … Vazhdoni leximin e Çfarë mund të mësojnë meshkujt nga femrat rreth planifikimit strategjik?

5 arsye për të reklamuar biznesin tuaj online

Më poshtë gjeni disa nga arsyet kryesore përse ju duhet të mendoni që të reklamoni produktet apo shërbimet që kompania juaj ofron online, nëse nuk e keni bërë ende. Ose nëse kjo e fundit është e vërtetë, të bindeni që vendimi që keni marrë është me shumë mundësi i mirë. 1. Konkurrentët tuaj me shumë … Vazhdoni leximin e 5 arsye për të reklamuar biznesin tuaj online