Sekreti për të shitur çdo produkt

Shitjet janë padyshim motorri i çdo biznesi. Mund të kesh një produkt të shkëlqyer që nëse nuk e shet dot, i gjithë biznesi mund të dështojë. Ka me qindra libra që synojnë të tregojnë sekretet e shitjes dhe që të mësojnë se si duhet që një shitës i mirë të kontaktojë me blerësit potencialë, si të sillet, si të vishet apo si të buzëqesh, ...

Advertisements

How to Get a Job – Being a Recruiter (HR Trainee) and a Job Seeker

While being a job seeker it is possible for everyone feeling disappointed oh his/her continuous efforts to find the right job position. Sometimes the job requirments are not well defined and during the face-to-face interview we realize that it is not what we are looking for, and other times we think we have found that lovely position, but we are not the best candidate to get it.

Disa ide dhe përpjekje për të ulur kostot

Kostot e larta dhe shpenzimet që duket sikur nuk kanë fund janë padyshim dhimbje koke e vazhdueshme për shumë biznesmenë dhe menaxherë. Përveç shitjeve, si kostot fikse ashtu edhe ato të ndryshueshme (variabël) mund të përcaktojnë në fund të vitit nëse kompania del me fitim apo me humbje. Prandaj, herë pas here duhet bërë një … Vazhdoni leximin e Disa ide dhe përpjekje për të ulur kostot

Të bësh biznes nëpërmjet telefonit

Kur nuk keni mundësi për të takuar një person, ju sigurisht shfrytëzoni rrugët e tjera të komunikimit. Prandaj përdorni këshillat apo rregullat e mëposhtme për të ndërtuar marrëdhënie dhe komunikim të mirë dhe të qartë edhe përmes bisedave telefonike. Në rrugën e biznesit nuk është i rrallë vlerësimi se nuk ka aftësi më të rëndësishme … Vazhdoni leximin e Të bësh biznes nëpërmjet telefonit

Trajnimi dhe zhvillimi në organizata

Burimet njerëzore janë një pjesë e rëndësishme e përmbajtjes së kësaj faqeje për shkak të ndikimit të madh që ato kanë nëpër organizata dhe sidomos në kompanitë shqiptare, ku shumë pak bëhet për zhvillimin e tyre. Në vazhdim, do të shkruaj rreth trajnimit dhe zhvillimit të burimeve njerëzore. Edhe pse trajnimi përmendet shpesh në një … Vazhdoni leximin e Trajnimi dhe zhvillimi në organizata

CEO i Morgan Stanley i jep një këshillë të ashpër 22 vjeçarit

A do të guxonit t'i dërgonit email drejtorit të përgjithshëm të një banke me fitim mbi 30 miliard dollarë në vit, për më tepër aty ku aplikoni për punë? Ja se çfarë përgjigje do të merrnit nëse përpiqeni të kaloni me katapultë shkallët hierarkike të një korporate të madhe. Xhozef Madalone (Joseph Maddalone) është një … Vazhdoni leximin e CEO i Morgan Stanley i jep një këshillë të ashpër 22 vjeçarit

Karakteristikat e menaxherit të shekullit të ri

A ka ndonjë ndryshim në stilin e menaxhimit me kalimin e kohës? Teorikisht stilet kanë secili emrin e tyre përgjatë evoluimit të sjelljes së menaxherëve. Që nga menaxhimi klasik, ai shkencor i Taylorit, ai burokrat i Webberit dhe deri tek menaxhimi bashkëkohor ose ai që bazohet tek marrëdhëniet njerëzore. Teorikisht të gjithë menaxherët e shekullit … Vazhdoni leximin e Karakteristikat e menaxherit të shekullit të ri

Pse i duhet një organizate Kodi i Etikës?

Një kod etike është një dokument thelbësor për çdo organizatë dhe sidomos bizneset, pasi çështjet e etikës mund të çojnë kompanitë drejt problemeve me konsumatorët, me organizatat partnere apo me autoritetet qeveritare. Krijimi i një kodi etike thjeshtëzon vendim-marrjen në të gjithë nivelet e organizatës duke zvogëluar ambiguitetin dhe relativitetin e pikëpamjeve individuale mbi standardet … Vazhdoni leximin e Pse i duhet një organizate Kodi i Etikës?

Edhe stresi duhet menaxhuar!

Në këtë postim do të shkruaj disa gjëra mbi mënyrën se si mund të menaxhohet stresi, duke marrë shkas nga kërkesa e një lexuesi. Megjithëse kjo fushë është shumë e gjerë dhe studimi i saj i takon disa disiplinave të ndryshme, unë do të përfshij këtu edhe elementë të menaxhimit të stresit në përgjithësi, por … Vazhdoni leximin e Edhe stresi duhet menaxhuar!

Reagimi i menaxherëve ndaj akuzave anonime.

Supozojmë se drejtori ekzekutiv i përgjithshëm i një organizate (CEO), ose një menaxher i lartë merr një ankesë anonime që i drejtohet një departamenti, punonjësi apo menaxheri më të ulët. Ka dy gjëra që ai mund të bëjë: Të mbledhë të gjithë departamentin e përfshirë në atë letër, të lexojë ankesën, dhe dhe të pyesë … Vazhdoni leximin e Reagimi i menaxherëve ndaj akuzave anonime.