Le të marrim disa këshilla nga shahisti Garry Kasparov!

Garry Kasparov ka qenë lojtari më i mirë i shahut për një periudhë 20 vjeçare. Në këtë intervistë të shkurtër, ai jep disa këshilla të vlefshme për çdo fushë dhe situatë të jetës, pra sigurisht që mund të përdoren edhe në biznes.

Advertisements

Çfarë mund të mësojnë meshkujt nga femrat rreth planifikimit strategjik?

Nga Jenn Houser - Para disa ditësh, takova Benin, i cili ka qenë duke punuar për 10 muaj rreth idesë së tij të parë për të ngritur një biznes. I kërkova të më përmblidhte në dy minuta idenë e tij. Beni shpenzoi në fakt dhjetë minuta duke më treguar gjithçka rreth produktit të tij, me … Vazhdoni leximin e Çfarë mund të mësojnë meshkujt nga femrat rreth planifikimit strategjik?

CEO i Morgan Stanley i jep një këshillë të ashpër 22 vjeçarit

A do të guxonit t'i dërgonit email drejtorit të përgjithshëm të një banke me fitim mbi 30 miliard dollarë në vit, për më tepër aty ku aplikoni për punë? Ja se çfarë përgjigje do të merrnit nëse përpiqeni të kaloni me katapultë shkallët hierarkike të një korporate të madhe. Xhozef Madalone (Joseph Maddalone) është një … Vazhdoni leximin e CEO i Morgan Stanley i jep një këshillë të ashpër 22 vjeçarit

Si duhet të sillen kompanitë me menaxherët e rinj?

  Menaxherët e rinj, ose të paktën ata që e kanë me pasion këtë punë, synojnë për t’u ngjitur shumë lart në karrierën e tyre dhe për të arritur majën sa më parë. Ata janë të etur për të përfituar nga çdo mundësi që mund t’i ofrohet dhe do të mundohen shumë për të qenë të … Vazhdoni leximin e Si duhet të sillen kompanitë me menaxherët e rinj?

10 gabimet që mund të shmangen në fillimin e një biznesi të ri.

Është e pranuar gjerësisht në komunitetin e menaxherëve dhe investitorëve që sipërmarrësit mësojnë më tepër prej gabimeve sesa prej sukseseve. Nuk është e vështirë për ta marrë me mend që nëse një sipërmarrës bën një gabim herën e parë, nuk do ta përsërisë më herën e dytë. Nëse e përsërit, thjesht nuk bën për atë … Vazhdoni leximin e 10 gabimet që mund të shmangen në fillimin e një biznesi të ri.

Si të lehtësohet hapja e një biznesi të ri?

Sipërmarrja e një biznesi të ri është shpesh realizimi i një ideje që lind brenda 1 sekondi, ndërsa herë të tjera është një vendim i stërmenduar dhe i planifikuar deri në detajet më të vogla të funksionimit të biznesit. Vështirësitë me të cilat përballet që sipërmarrës i ri janë të shumta, duke filluar nga çështjet … Vazhdoni leximin e Si të lehtësohet hapja e një biznesi të ri?