How to Get a Job – Being a Recruiter (HR Trainee) and a Job Seeker

While being a job seeker it is possible for everyone feeling disappointed oh his/her continuous efforts to find the right job position. Sometimes the job requirments are not well defined and during the face-to-face interview we realize that it is not what we are looking for, and other times we think we have found that lovely position, but we are not the best candidate to get it.

Advertisements

Çfarë ka thënë Steve Jobs rreth suksesit të organizimit në Apple?

Sjellim për ju këtë pjesë të shkëputur nga një intervistë e Steve Jobs, në të cilën ai flet rreth çështjeve të menaxhimit të burimeve njerëzore në kompaninë e drejtuar prej tij “Apple”. Ai tregon çelësin e suksesit të organizimit dhe cila është puna e përditshme e tij që i jep kompanisë produktet shumë të kërkuara … Vazhdoni leximin e Çfarë ka thënë Steve Jobs rreth suksesit të organizimit në Apple?

Trajnimi dhe zhvillimi në organizata

Burimet njerëzore janë një pjesë e rëndësishme e përmbajtjes së kësaj faqeje për shkak të ndikimit të madh që ato kanë nëpër organizata dhe sidomos në kompanitë shqiptare, ku shumë pak bëhet për zhvillimin e tyre. Në vazhdim, do të shkruaj rreth trajnimit dhe zhvillimit të burimeve njerëzore. Edhe pse trajnimi përmendet shpesh në një … Vazhdoni leximin e Trajnimi dhe zhvillimi në organizata

Si duhet të sillen kompanitë me menaxherët e rinj?

  Menaxherët e rinj, ose të paktën ata që e kanë me pasion këtë punë, synojnë për t’u ngjitur shumë lart në karrierën e tyre dhe për të arritur majën sa më parë. Ata janë të etur për të përfituar nga çdo mundësi që mund t’i ofrohet dhe do të mundohen shumë për të qenë të … Vazhdoni leximin e Si duhet të sillen kompanitë me menaxherët e rinj?

10 gabimet që mund të shmangen në fillimin e një biznesi të ri.

Është e pranuar gjerësisht në komunitetin e menaxherëve dhe investitorëve që sipërmarrësit mësojnë më tepër prej gabimeve sesa prej sukseseve. Nuk është e vështirë për ta marrë me mend që nëse një sipërmarrës bën një gabim herën e parë, nuk do ta përsërisë më herën e dytë. Nëse e përsërit, thjesht nuk bën për atë … Vazhdoni leximin e 10 gabimet që mund të shmangen në fillimin e një biznesi të ri.

A duhet ta dinë punonjësit pagën e njëri-tjetrit?

Në vazhdim të logjikës së një postimi të mëparshëm mbi mënyrën se si duhen paguar punonjësit, po shkruaj diçka në lidhje me faktin nëse paga e punonjësve të ndryshëm duhet të jetë publike apo jo. Vitet e fundit ka pasur debate të mëdha mbi efiçencën dhe ligjshmërinë e rregullave konfidenciale të pagesës së punonjësve. Këto … Vazhdoni leximin e A duhet ta dinë punonjësit pagën e njëri-tjetrit?

Si duhen paguar punonjësit?

Ndërsa një menaxheri i duhet të vendosë mbi nivelin e pagave të punonjësve, ai duhet të marrë vendimin që pagat mos të jenë të njëjta për çdo punonjës. Pra, pagat duhet të jenë individuale. Nuk mund të shpërblehen njësoj, dikush që punon më shumë apo më mirë se dikush tjetër, për të njëjtën punë. Më … Vazhdoni leximin e Si duhen paguar punonjësit?

Menaxhimi dhe zhvillimi ekonomik – Peter Drucker

Menaxhimi krijon zhvillim social dhe ekonomik. Zhvillimi ekonomi dhe social vijnë si rezultat i menaxhimit të mirë. Mund të thuhet se nuk ka vende të zhvilluara keq. Ka vetëm vende të menaxhuara keq. 140 vjet më parë Japonia ka qenë një vend tërësisht i pazhvilluar në të gjithë matësit ekonomik. Por shumë shpejt arriti të … Vazhdoni leximin e Menaxhimi dhe zhvillimi ekonomik – Peter Drucker