Ku duhet investuar për momentin në Shqipëri?

Në këtë artikull, do të jepet një vlerësim i përgjithshëm mbi format më të mira të investimit në Shqipëri, kryesisht nëpërmjet ngritjes së kompanive. Dua të sqaroj paraprakisht që Bota e Menaxhimit është e idesë që nëse drejtuesit dhe menaxherët janë të aftë, atëherë jo vetëm në Shqipëri por në çdo shtet të botës mund … Vazhdoni leximin e Ku duhet investuar për momentin në Shqipëri?

Advertisements

Është bërë e thjeshtë të hapësh një biznes. Por?

Është bërë shumë e thjeshtë të hapësh një biznes të ri. Ka raste kur nevojiten vetëm 100 euro apo një grup i vogël njerëzish me pasion dhe me shpirt sipërmarrës. Pra çështja nuk qëndron se si mund të hapet një biznes, por se çfarë lloj kompanie duhet të hapet. Më poshtë po përmendim dy lloj … Vazhdoni leximin e Është bërë e thjeshtë të hapësh një biznes. Por?

10 rregulla për nisjen e një biznesi

Gijthëkush që ka krijuar një sipërmarrje dhe e ka kthyer atë në një biznes të suksesshëm, ka në kokë rregullat e tij të arta që e kanë ndihmuar gjatë rrugës. Është gjithmonë frytëdhënëse dhe shpesh frymëzuese për të tjerët që të dëgjojnë këshillat e më të sukseshmëve. Mark Cuban, një sipërmarrës i shumëfishtë e i … Vazhdoni leximin e 10 rregulla për nisjen e një biznesi

10 gabimet që mund të shmangen në fillimin e një biznesi të ri.

Është e pranuar gjerësisht në komunitetin e menaxherëve dhe investitorëve që sipërmarrësit mësojnë më tepër prej gabimeve sesa prej sukseseve. Nuk është e vështirë për ta marrë me mend që nëse një sipërmarrës bën një gabim herën e parë, nuk do ta përsërisë më herën e dytë. Nëse e përsërit, thjesht nuk bën për atë … Vazhdoni leximin e 10 gabimet që mund të shmangen në fillimin e një biznesi të ri.

Barrierat me të cilat përballen bizneset e reja gjatë hyrjes në treg

Përpara se një biznes i ri të mundet të konkurojë në një treg, atij i duhet fillimisht të hyjë në atë treg. Shumë tregje kanë disa pengesa që e vështirësojnë futjen e firmave të reja. Këto pengesa quhen “barrierat e hyrjes” dhe kanë disa përkufizime të ndryshme. Këto përkufizime plotësojnë njëri-tjetrin dhe është e vështirë … Vazhdoni leximin e Barrierat me të cilat përballen bizneset e reja gjatë hyrjes në treg

Si të lehtësohet hapja e një biznesi të ri?

Sipërmarrja e një biznesi të ri është shpesh realizimi i një ideje që lind brenda 1 sekondi, ndërsa herë të tjera është një vendim i stërmenduar dhe i planifikuar deri në detajet më të vogla të funksionimit të biznesit. Vështirësitë me të cilat përballet që sipërmarrës i ri janë të shumta, duke filluar nga çështjet … Vazhdoni leximin e Si të lehtësohet hapja e një biznesi të ri?