X-Interns: Groups for interns.

Nga Nikolla Tore *where red, it means that it should be adjusted to the particular company/organization. 1. What’s the idea? Creating a LinkedIn group for all the interns. A group where members can start conversations and share updates on different topics that they may find interesting. The purpose of a group like this is twofold: … Vazhdoni leximin e X-Interns: Groups for interns.

Advertisements

Ku duhet investuar për momentin në Shqipëri?

Në këtë artikull, do të jepet një vlerësim i përgjithshëm mbi format më të mira të investimit në Shqipëri, kryesisht nëpërmjet ngritjes së kompanive. Dua të sqaroj paraprakisht që Bota e Menaxhimit është e idesë që nëse drejtuesit dhe menaxherët janë të aftë, atëherë jo vetëm në Shqipëri por në çdo shtet të botës mund … Vazhdoni leximin e Ku duhet investuar për momentin në Shqipëri?

Është bërë e thjeshtë të hapësh një biznes. Por?

Është bërë shumë e thjeshtë të hapësh një biznes të ri. Ka raste kur nevojiten vetëm 100 euro apo një grup i vogël njerëzish me pasion dhe me shpirt sipërmarrës. Pra çështja nuk qëndron se si mund të hapet një biznes, por se çfarë lloj kompanie duhet të hapet. Më poshtë po përmendim dy lloj … Vazhdoni leximin e Është bërë e thjeshtë të hapësh një biznes. Por?

Kuptimi i sipërmarrjes dhe Robinson Kruzo

Koncepti i sipërmarrjes nuk është i thjeshtë për t’u kuptuar si duhet. Shpesh barazohet me termin “biznes” dhe përdoret pakujdes edhe nga ekonomistët, menaxherët apo politikanët. Për ta kuptuar si duhet sipërmarrjen, duhet të kuptojmë që ky koncept nuk lidhet domosdoshmërisht me tregun. Prandaj për ta kuptuar mund të na ndihmojë një shembull që në … Vazhdoni leximin e Kuptimi i sipërmarrjes dhe Robinson Kruzo

Rregullat e arta për biznes nga krijuesi i Walmart

Walmart është sot ndër 3 kompanitë me të ardhurat më të larta në botë dhe me numrin më të madh të punonjësve, rreth 2.2 milionë nëpër të gjithë botën. Kjo kompani që është sot rrjeti më i madh i supermarketeve në botë, është themeluar nga Sam Walton (1918 - 1992) në vitin 1962. Një njeri … Vazhdoni leximin e Rregullat e arta për biznes nga krijuesi i Walmart

Një histori që tregon se mirësjellja shpërblehet

Shumë vite më parë, menaxheri i një hoteli të vogël në një zonë rurale po qëndronte në recepsion natën vonë, kur një çift hyri në hotel. Ata dukeshin të lodhur dhe të hidhëruar dhe menaxheri mendoi që kjo duhet të ishte efekt i motit shumë të egër që bënte jashtë. Zotëria, një burrë rreth të … Vazhdoni leximin e Një histori që tregon se mirësjellja shpërblehet

7 arsye se pse disa sipërmarrës pengohen rrugës

Askush nuk ka thënë që të jesh një sipërmarrës është e thjeshtë. Të krijosh një biznes dhe një karrierë tënden është e vështirë dhe për të patur sukses në këtë lloj jete duhet të kesh disa tipare të veçanta. Përgjithësisht, sipërmarrësit që njoh janë njerëz inteligjentë. Ata janë punëtorë dhe zakonisht ndër më të mirët … Vazhdoni leximin e 7 arsye se pse disa sipërmarrës pengohen rrugës

Si të hapësh një biznes në Shqipëri?

Në këtë artikull do të sqarojmë shkurtimisht disa çështjet administrative që duhet të ndiqen nga të gjithë ata që duan të hapin një biznes në Shqipëri. Ky proces është thjeshtësuar së tepërmi së fundmi dhe koha për të realizuar regjistrimin e një subjekti të ri është shkurtuar ndjeshëm. Regjistrimi i biznesit bëhet pranë degëve të Qendrës … Vazhdoni leximin e Si të hapësh një biznes në Shqipëri?

Çfarë mund të mësojnë meshkujt nga femrat rreth planifikimit strategjik?

Nga Jenn Houser - Para disa ditësh, takova Benin, i cili ka qenë duke punuar për 10 muaj rreth idesë së tij të parë për të ngritur një biznes. I kërkova të më përmblidhte në dy minuta idenë e tij. Beni shpenzoi në fakt dhjetë minuta duke më treguar gjithçka rreth produktit të tij, me … Vazhdoni leximin e Çfarë mund të mësojnë meshkujt nga femrat rreth planifikimit strategjik?

10 rregulla për nisjen e një biznesi

Gijthëkush që ka krijuar një sipërmarrje dhe e ka kthyer atë në një biznes të suksesshëm, ka në kokë rregullat e tij të arta që e kanë ndihmuar gjatë rrugës. Është gjithmonë frytëdhënëse dhe shpesh frymëzuese për të tjerët që të dëgjojnë këshillat e më të sukseshmëve. Mark Cuban, një sipërmarrës i shumëfishtë e i … Vazhdoni leximin e 10 rregulla për nisjen e një biznesi

Një vështrim mbi inovacionin dhe sipërmarrjen.

Inovacioni është kusht për çdo lloj biznesi në mënyrë që ai të qëndrojë në treg e të ketë sukses të vazhdueshëm dhe të qëndrueshëm. Shpesh herë pronarët apo menaxherët e bizneseve habiten se pse shitjet bien apo pse kompania shkon gradualisht drejt falimentimit. Përgjigja në të shumtën e rasteve është: mungesa e inovacionit. Mund të … Vazhdoni leximin e Një vështrim mbi inovacionin dhe sipërmarrjen.

Pse i duhet një organizate Kodi i Etikës?

Një kod etike është një dokument thelbësor për çdo organizatë dhe sidomos bizneset, pasi çështjet e etikës mund të çojnë kompanitë drejt problemeve me konsumatorët, me organizatat partnere apo me autoritetet qeveritare. Krijimi i një kodi etike thjeshtëzon vendim-marrjen në të gjithë nivelet e organizatës duke zvogëluar ambiguitetin dhe relativitetin e pikëpamjeve individuale mbi standardet … Vazhdoni leximin e Pse i duhet një organizate Kodi i Etikës?