Si të përmirësojmë reklamimin e produkteve?

Reklama është një nga elementët që kërkojnë investimet më të mëdha të marketingut për shumicën e kompanive. Por si mund t’i bëjmë ato sa më funksionale? Si duhet të jetë përmbajtja e një reklame të mirë? Çfarë karakteristikash duhet të ketë ajo? Mbajmë parasysh që me reklama nuk kuptojmë vetëm videot që shfaqen në TV … Vazhdoni leximin e Si të përmirësojmë reklamimin e produkteve?

Advertisements

A ka kuptim një reklamë ku kompania shan produktin e vetë?

Kompania Microsoft, së fundmi e ka bërë një gjë të tillë për produktin e saj Internet Explorer. Meqënëse e ka bërë Microsoft, atëherë ndoshta nuk është taktikë e keqe... Duke qenë një ndër shfletuesit e parë të internetit, që prej vitit 1995 deri në vitin 2012, Internet Explorer ka zënë pjesën më të madhe të … Vazhdoni leximin e A ka kuptim një reklamë ku kompania shan produktin e vetë?

Disa ide dhe përpjekje për të ulur kostot

Kostot e larta dhe shpenzimet që duket sikur nuk kanë fund janë padyshim dhimbje koke e vazhdueshme për shumë biznesmenë dhe menaxherë. Përveç shitjeve, si kostot fikse ashtu edhe ato të ndryshueshme (variabël) mund të përcaktojnë në fund të vitit nëse kompania del me fitim apo me humbje. Prandaj, herë pas here duhet bërë një … Vazhdoni leximin e Disa ide dhe përpjekje për të ulur kostot

Disa ide të pakushtueshme marketingu për bizneset e vogla

Për shkak të kapitalit të paktët si monetar edhe në burime njerëzore, bizneset e vogla duhet të tregohen të zgjuara dhe strategjike në përpjekjet e tyre për të krijuar një marketing efektiv. Kemi parasysh këtu që marketingu dhe reklamat janë një ndër zërat kryesorë në shpenzimet e një biznesi. Por jo vetëm që këto shpenzime … Vazhdoni leximin e Disa ide të pakushtueshme marketingu për bizneset e vogla

5 arsye për të reklamuar biznesin tuaj online

Më poshtë gjeni disa nga arsyet kryesore përse ju duhet të mendoni që të reklamoni produktet apo shërbimet që kompania juaj ofron online, nëse nuk e keni bërë ende. Ose nëse kjo e fundit është e vërtetë, të bindeni që vendimi që keni marrë është me shumë mundësi i mirë. 1. Konkurrentët tuaj me shumë … Vazhdoni leximin e 5 arsye për të reklamuar biznesin tuaj online

Strategjitë e shpërndarjes lidhur me numrin e ndërmjetësve

Puna e një kompanie nuk përfundon me prodhimin (apo importimin) e një produkti. Një ndër fazat më të rëndësishme që e pason këtë proces është shpërndarja. Kompanitë mund të zgjedhin mënyra të ndryshme për të mbërritur tek konsumatori, që quhen kanale shpërndarjeje. Shembuj kanalesh për të mbarritur tek konsumatori mund të jenë: kompani të specializuara  … Vazhdoni leximin e Strategjitë e shpërndarjes lidhur me numrin e ndërmjetësve

Strategjia me të cilën duhet konkurruar në treg!

Ndër strategjitë që një kompani duhet të krijojë dhe të ndjekë, ajo e cila kuptohet më vështirësisht është strategjia e konkurrimit. Shumë kompani dhe sidomos bizneset shqiptare e shohin strategjinë e konkurrimit vetëm si gjetje e një mënyre për të ‘hequr qafe’ konkurrentët, kryesisht duke luajtur me çmimet, uljen e kostove dhe më rrallë rritjen … Vazhdoni leximin e Strategjia me të cilën duhet konkurruar në treg!

Si mashtrohen konsumatorët nga reklamat “negative”?

Një nga pjesët më të rëndësishme të marketingut të një kompanie është padyshim reklama. Çdo biznes, në mënyrë që të ruajë pozitën në treg detyrohet të përdorë reklamën si një mjet komunikimi me konsumatorët. Ndërkohë që efektet pozitive janë të pranuara gjerësisht (do të ketë një postim të ardhshëm mbi to), reklamat kanë edhe anën … Vazhdoni leximin e Si mashtrohen konsumatorët nga reklamat “negative”?