10 gabimet më të shpeshta në përgatitjen e një CV-je

Kemi parë shumë CV dhe aplikime për punë dhe të jemi realist shumë pak prej tyre janë tërësisht serioze, profesionale dhe pa gabime. Por disa nga gabimet janë më të dukshme dhe më të shpeshta. Dhjetë prej tyre, së bashku me zgjidhjet përkatëse po i listojmë më poshtë: 1. Fotoja Nëse keni vendosur të përfshini … Vazhdoni leximin e 10 gabimet më të shpeshta në përgatitjen e një CV-je

Advertisements

Studimi 75 vjeçar tregon sekretet për jetë të lumtur!

Po nëse do të ekzistonte një studim dedikuar zbulimit të sekretit për një jetë me kuptim dhe të lumtur? Një studim i tillë do të duhej të ishte kryer përgjatë shumë dekadave, duke ndjekur jetën e personave realë nga fëmijëria deri në pleqëri, në mënyrë që të kuptohet se si ata ndryshojnë dhe se çfarë … Vazhdoni leximin e Studimi 75 vjeçar tregon sekretet për jetë të lumtur!

Rregulli 80-20 dhe çfarë të mësojmë prej tij?

Shkurtimisht sipas këtij rregulli, të quajtur ndryshe si Principi i Paretos “rreth 80% e pasojave, vijnë nga 20% e shkaqeve.” Me siguri shumë prej jush kanë dëgjuar për rregullin 80-20, por shumë mund ta shohin me mospërfillje dhe u duket se nuk ka ndonjë lidhje me menaxhimin e përditshëm të punëve në një kompani. Cilat … Vazhdoni leximin e Rregulli 80-20 dhe çfarë të mësojmë prej tij?

U bëre menaxher. Po tani?

Të arriturit në një pozicion menaxherial sjell përgjegjesi të shtuara në punën e përditshme të individëve. Promovimi nga punonjës i thjeshtë në menaxher, mund të mos jetë një proces i lehtë për të gjithë. Më poshtë po tregojmë 5 pika mbi të cilat Bota e Menaxhimit (në varësi të rolit specifik menaxherial) ju këshillon të … Vazhdoni leximin e U bëre menaxher. Po tani?

Këshilla të shkëlqyera nga Warren Buffet

Warren Buffett, ka lindur në 1930 dhe është një nga biznesmenët më të suksesshëm amerikanë. Ai është konsideruar gjerësisht si investitori më i suksesshëm i shekullit XX. Në vitin 2008 ai ka qenë personi më i pasur në botë, ndërsa në 2011 i treti në listë. Revista Time e ka etiketuar atë si një nga … Vazhdoni leximin e Këshilla të shkëlqyera nga Warren Buffet

Rregullat e arta për biznes nga krijuesi i Walmart

Walmart është sot ndër 3 kompanitë me të ardhurat më të larta në botë dhe me numrin më të madh të punonjësve, rreth 2.2 milionë nëpër të gjithë botën. Kjo kompani që është sot rrjeti më i madh i supermarketeve në botë, është themeluar nga Sam Walton (1918 - 1992) në vitin 1962. Një njeri … Vazhdoni leximin e Rregullat e arta për biznes nga krijuesi i Walmart

Disa ide dhe përpjekje për të ulur kostot

Kostot e larta dhe shpenzimet që duket sikur nuk kanë fund janë padyshim dhimbje koke e vazhdueshme për shumë biznesmenë dhe menaxherë. Përveç shitjeve, si kostot fikse ashtu edhe ato të ndryshueshme (variabël) mund të përcaktojnë në fund të vitit nëse kompania del me fitim apo me humbje. Prandaj, herë pas here duhet bërë një … Vazhdoni leximin e Disa ide dhe përpjekje për të ulur kostot

Disa këshilla rreth menaxhimit të një hoteli

Në vazhdim të artikullit “Një histori që tregon se mirësjellja shpërblehet”, dëshiroj të ndaj me lexuesit disa ide që lidhen me menaxhimin e hoteleve, meqënëse në Shqipëri kjo çështje është shumë e rëndësishme për shkak të rolit që sektori i turizmit luan në ekonominë e vendit. Por lindin shumë pikëpyetje në mendjen e një menaxheri hoteli: … Vazhdoni leximin e Disa këshilla rreth menaxhimit të një hoteli

7 arsye se pse disa sipërmarrës pengohen rrugës

Askush nuk ka thënë që të jesh një sipërmarrës është e thjeshtë. Të krijosh një biznes dhe një karrierë tënden është e vështirë dhe për të patur sukses në këtë lloj jete duhet të kesh disa tipare të veçanta. Përgjithësisht, sipërmarrësit që njoh janë njerëz inteligjentë. Ata janë punëtorë dhe zakonisht ndër më të mirët … Vazhdoni leximin e 7 arsye se pse disa sipërmarrës pengohen rrugës

Si të hapësh një biznes në Shqipëri?

Në këtë artikull do të sqarojmë shkurtimisht disa çështjet administrative që duhet të ndiqen nga të gjithë ata që duan të hapin një biznes në Shqipëri. Ky proces është thjeshtësuar së tepërmi së fundmi dhe koha për të realizuar regjistrimin e një subjekti të ri është shkurtuar ndjeshëm. Regjistrimi i biznesit bëhet pranë degëve të Qendrës … Vazhdoni leximin e Si të hapësh një biznes në Shqipëri?

Edhe më të suksesshmit dështojnë!

Nuk ekzistojnë personat që kanë arritur suksesin në mënyrë të thjeshtë, pa gabuar apo pa u zhgënjyer gjatë rrugës. Yjet që në një moment të jetës së tyre kanë dështuar i gjejmë në të gjitha fushat, si muzika, sporti, shkenca, etj. Më poshtë po tregojmë shkurtimisht historitë e disa prej tyre: Michael Jordan – Në … Vazhdoni leximin e Edhe më të suksesshmit dështojnë!

Disa mënyra për të rritur shitjet pa i ulur çmimet

Asnjë biznes nuk është i detyruar të ulë marzhin e fitimit vetëm për të shitur. Uljet e çmimeve janë një metodë shumë e mirë për rritjen e shitjeve, por me një kosto super të lartë.  Akoma më keq, nëse klientët mësohen me oferta, ata nuk do të blejnë normalisht por do të presin uljen e … Vazhdoni leximin e Disa mënyra për të rritur shitjet pa i ulur çmimet