X-Interns: Groups for interns.

Nga Nikolla Tore *where red, it means that it should be adjusted to the particular company/organization. 1. What’s the idea? Creating a LinkedIn group for all the interns. A group where members can start conversations and share updates on different topics that they may find interesting. The purpose of a group like this is twofold: … Vazhdoni leximin e X-Interns: Groups for interns.

Advertisements

How to Get a Job – Being a Recruiter (HR Trainee) and a Job Seeker

While being a job seeker it is possible for everyone feeling disappointed oh his/her continuous efforts to find the right job position. Sometimes the job requirments are not well defined and during the face-to-face interview we realize that it is not what we are looking for, and other times we think we have found that lovely position, but we are not the best candidate to get it.

3 trendet kryesore që do të ndikojnë në 2014 mbi shitjet dhe marketingun

Duke parë të gjithë zhvillimet dhe ndryshimet e shpejta teknologjike dhe sociale që po ndodhin, është koha që të rimendohet vizioni rreth planit të shitjeve dhe marketingut në biznese. Më poshtë po listojmë disa nga trendet që besojmë që duhen patur parasysh në strategjinë e biznesit tuaj në vitin 2014. Ndryshimi në sjelljen e konsumatorëve … Vazhdoni leximin e 3 trendet kryesore që do të ndikojnë në 2014 mbi shitjet dhe marketingun

10 gabimet më të shpeshta në përgatitjen e një CV-je

Kemi parë shumë CV dhe aplikime për punë dhe të jemi realist shumë pak prej tyre janë tërësisht serioze, profesionale dhe pa gabime. Por disa nga gabimet janë më të dukshme dhe më të shpeshta. Dhjetë prej tyre, së bashku me zgjidhjet përkatëse po i listojmë më poshtë: 1. Fotoja Nëse keni vendosur të përfshini … Vazhdoni leximin e 10 gabimet më të shpeshta në përgatitjen e një CV-je

Studimi 75 vjeçar tregon sekretet për jetë të lumtur!

Po nëse do të ekzistonte një studim dedikuar zbulimit të sekretit për një jetë me kuptim dhe të lumtur? Një studim i tillë do të duhej të ishte kryer përgjatë shumë dekadave, duke ndjekur jetën e personave realë nga fëmijëria deri në pleqëri, në mënyrë që të kuptohet se si ata ndryshojnë dhe se çfarë … Vazhdoni leximin e Studimi 75 vjeçar tregon sekretet për jetë të lumtur!

Ku duhet investuar për momentin në Shqipëri?

Në këtë artikull, do të jepet një vlerësim i përgjithshëm mbi format më të mira të investimit në Shqipëri, kryesisht nëpërmjet ngritjes së kompanive. Dua të sqaroj paraprakisht që Bota e Menaxhimit është e idesë që nëse drejtuesit dhe menaxherët janë të aftë, atëherë jo vetëm në Shqipëri por në çdo shtet të botës mund … Vazhdoni leximin e Ku duhet investuar për momentin në Shqipëri?

Rregulli 80-20 dhe çfarë të mësojmë prej tij?

Shkurtimisht sipas këtij rregulli, të quajtur ndryshe si Principi i Paretos “rreth 80% e pasojave, vijnë nga 20% e shkaqeve.” Me siguri shumë prej jush kanë dëgjuar për rregullin 80-20, por shumë mund ta shohin me mospërfillje dhe u duket se nuk ka ndonjë lidhje me menaxhimin e përditshëm të punëve në një kompani. Cilat … Vazhdoni leximin e Rregulli 80-20 dhe çfarë të mësojmë prej tij?

U bëre menaxher. Po tani?

Të arriturit në një pozicion menaxherial sjell përgjegjesi të shtuara në punën e përditshme të individëve. Promovimi nga punonjës i thjeshtë në menaxher, mund të mos jetë një proces i lehtë për të gjithë. Më poshtë po tregojmë 5 pika mbi të cilat Bota e Menaxhimit (në varësi të rolit specifik menaxherial) ju këshillon të … Vazhdoni leximin e U bëre menaxher. Po tani?

Rregullat e arta për biznes nga krijuesi i Walmart

Walmart është sot ndër 3 kompanitë me të ardhurat më të larta në botë dhe me numrin më të madh të punonjësve, rreth 2.2 milionë nëpër të gjithë botën. Kjo kompani që është sot rrjeti më i madh i supermarketeve në botë, është themeluar nga Sam Walton (1918 - 1992) në vitin 1962. Një njeri … Vazhdoni leximin e Rregullat e arta për biznes nga krijuesi i Walmart

Si e pengojnë menaxherët ecjen përpara?

“Një prej efekteve anësore të atij që ne e quajmë menaxhim është vështirësimi i punës së punonjësve.” Kjo është një frazë e thënë nga Peter Drucker, por e përshtatur në shqip sigurisht. Përse e ka thënë Drucker diçka të tillë? Të gjithë ne, në pozicion menaxherial apo jo, na pëlqen t’i gjykojmë të tjerët. Shumicën … Vazhdoni leximin e Si e pengojnë menaxherët ecjen përpara?

Ja nga çfarë motivohen më tepër njerëzit (anketë)

Dëshirojmë t'ju prezantojmë në këtë artikull me rezultatet e një ankete të zhvilluar gjatë muajve shkurt-mars të vitit 2012, në website-in tonë. Qëllimi i anketës ishte të zbulonte faktorin që ndikonte më shumë tek njerëzit për t'i motivuar ata të punojnë me kënaqësi. Gjithsej morën pjesë 100 persona, nga të cilët 50 meshkuj dhe 50 … Vazhdoni leximin e Ja nga çfarë motivohen më tepër njerëzit (anketë)

Disa këshilla rreth menaxhimit të një hoteli

Në vazhdim të artikullit “Një histori që tregon se mirësjellja shpërblehet”, dëshiroj të ndaj me lexuesit disa ide që lidhen me menaxhimin e hoteleve, meqënëse në Shqipëri kjo çështje është shumë e rëndësishme për shkak të rolit që sektori i turizmit luan në ekonominë e vendit. Por lindin shumë pikëpyetje në mendjen e një menaxheri hoteli: … Vazhdoni leximin e Disa këshilla rreth menaxhimit të një hoteli