reklamat online

5 arsye për të reklamuar biznesin tuaj online

Më poshtë gjeni disa nga arsyet kryesore përse ju duhet të mendoni që të reklamoni produktet apo shërbimet që kompania juaj ofron online, nëse nuk e keni bërë ende. Ose nëse kjo e fundit është e vërtetë, të bindeni që vendimi që keni marrë është me shumë mundësi i mirë. 1. Konkurrentët tuaj me shumë…

puzzer

Strategjitë e shpërndarjes lidhur me numrin e ndërmjetësve

Puna e një kompanie nuk përfundon me prodhimin (apo importimin) e një produkti. Një ndër fazat më të rëndësishme që e pason këtë proces është shpërndarja. Kompanitë mund të zgjedhin mënyra të ndryshme për të mbërritur tek konsumatori, që quhen kanale shpërndarjeje. Shembuj kanalesh për të mbarritur tek konsumatori mund të jenë: kompani të specializuara …

Michael Porter

Strategjia me të cilën duhet konkurruar në treg!

Ndër strategjitë që një kompani duhet të krijojë dhe të ndjekë, ajo e cila kuptohet më vështirësisht është strategjia e konkurrimit. Shumë kompani dhe sidomos bizneset shqiptare e shohin strategjinë e konkurrimit vetëm si gjetje e një mënyre për të ‘hequr qafe’ konkurrentët, kryesisht duke luajtur me çmimet, uljen e kostove dhe më rrallë rritjen…

funny-pictures-cat-has-ad-space-on-his-belly

Si mashtrohen konsumatorët nga reklamat “negative”?

Një nga pjesët më të rëndësishme të marketingut të një kompanie është padyshim reklama. Çdo biznes, në mënyrë që të ruajë pozitën në treg detyrohet të përdorë reklamën si një mjet komunikimi me konsumatorët. Ndërkohë që efektet pozitive janë të pranuara gjerësisht (do të ketë një postim të ardhshëm mbi to), reklamat kanë edhe anën…